Gündemi takip etmek, markalarla iletişim kurmak veya sadece video izleyip gülmek için hepimizin günde en az bir kere aktif olduğu mecra: Twitter! Peki, Twitter hesabınızı tamamen ilgi alanlarınıza göre özelleştirmenin yollarını biliyor musunuz? İşte, uygulaması oldukça kolay birkaç özellik:
1. Görmek istemiyorsanız “sessize alın”
Takip ettikleriniz arasında “Ayıp olmasın diye takipten çıkamıyorum” dediğiniz birileri var değil mi? Twitter’ın “sessize al” özelliği, o hesaptan atılan tweetlerin zaman tünelinizde gözükmeyeceği anlamına geliyor.
Bir hesabı sessize aldığınızda karşı tarafa bildirim gitmiyor ve yine aynı hesap, tweetlerinde sizden bahsettiğinde veya size direkt mesaj gönderdiğinde bunlardan haberdar olabiliyorsunuz.
Twitter’da ayrıca takip etmediğiniz hesapları; belirli kelimelerin, kullanıcı isimlerinin ve hashtaglerin geçtiği tweetleri de sessize almanız mümkün.
2. “Kalite Filtresi” ile kaliteyi artırın
Kalite filtresini aktif hale getirerek, göreceğiniz tweetlerin kalitesini artırabilirsiniz.
Filtre, düşük kaliteli içeriklerin ve yinelenen tweetlerin size bildirim olarak gelmesinin önüne geçiyor. Ancak bilmelisiniz ki bu özellik, yakın zamanda etkileşime geçtiğiniz veya takip ettiğiniz hesaplar için geçerli değil.
3. Fotoğrafınızı kimlerin etiketleyebileceğine siz karar verin
Başka hesaplarda fotoğraflarınızın etiketlenmesini bir problem olarak görmeyebilir veya buna tamamen karşı da olabilirsiniz. Twitter, bu konuda bize yardımcı oluyor ve kimler tarafından etiketlenebileceğimizin seçimini bize bırakıyor. Bu doğrultuda, fotoğraflarınızı sadece takip ettiklerinizin veya herkesin etiketlemesine izin verebilir ya da kimseye izin vermeyebilirsiniz.
4. Bildirimlerinizi yönetin
Twitter’da alacağınız bildirimleri yönetmek de sizin elinizde. “Gelişmiş filtreler” sayesinde takip etmediğiniz veya sizi takip etmeyen; hesabı yeni olan, e-mail ve telefon numarası onaylanmamış hesaplardan bildirim almanın önüne geçebilirsiniz.
5. Bulunabilirliğinizi kısıtlayın
Twitter, takip etmek istediğimiz kişileri e-mail adresi ve telefon numarasıyla bulmamıza imkan sağlıyor. Ancak Twitter hesabınızın keşfedilebilir olmasını istemiyorsanız bu özelliği kapatabilirsiniz.
5. Görmek veya görülmek istemiyorsanız “engelleyin”
Engel, diğer Twitter hesaplarıyla gireceğiniz etkileşimi kontrol etmenize yardımcı olan bir özellik. Sizi takip edip tweetlerinizi görmenizi istemediğiniz veya paylaşımlarıyla sizi rahatsız eden her hesabı engelleyebilirsiniz. Engellediğiniz kişi sayfanızı göremez veya size direkt mesaj atamaz.
Ancak şunu unutmayın ki, engellediğiniz kişi Twitter’dan çıkış yapıp profilinizi ziyaret ettiği takdirde sayfanızı görmeye devam edebilir.
Gördüğünüz gibi, Twitter’ı tamamen “size ait bir alan” haline getirmek oldukça kolay!
Yazan: Zeynep Kırbaş