Her geçen gün daha da gelişen teknoloji ile birlikte hayatımızdaki birçok alanın dijitalleşmesine şahitlik ediyoruz. Dijitalleşmenin bu hızlı yükselişiyle birlikte, markalar yavaş yavaş geleneksel pazarlamadan uzaklaşarak dijital pazarlama ve markalaşma yolunda ilerlemeyi tercih ediyor.
Peki, nedir bu dijital markalaşma? 😊
Basitçe tanımlamak gerekirse, dijital markalaşma; dijital pazarlama ve marka yönetiminin birbiriyle sentezlenmesi sonucunda meydana gelen güncel bir kavram…
Dijitalleşmenin hızla yayılıp hayatımıza dahil olmasıyla birlikte, tüketici alışkanlıklarının ve tercihlerinin de büyük oranda etkilendiği söyleyebiliriz. Bu noktada markaların da sürekli değişen bu dünyaya uyum sağlaması gerekiyor.
Hızla değişen bu dünyaya ayak uydurma konusunda markanın en büyük yardımcısı, dijital marka kimliğidir. Oluşturulan dijital kimlik ile marka, tüm dijital platformlarda ve sosyal medya kanallarında görünürlük, bilinirlik ve ulaşılabilirlik elde edecektir.
Dijital Markalaşmada Sosyal Medyanın Önemi
İnternet medyasının bu denli gelişimi, markalar için çok büyük bir dönüm noktası oldu. Özellikle sosyal medya mecraları müşterilerle iletişim kurma ve hedef kitleye hitap etme üzerinde önemli bir güce sahip…
Her yaş ve cinsiyetten milyonlarca insanın vakit geçirdiği sosyal medya platformları, markaların tüketiciye erişmesi konusunda yaratıcı çözümleri ön plana çıkarıyor. Hızlı ve samimi iletişim kurabilmek, tüketicinin markaya olan güvenilirliğini olumlu yönde etkiliyor. Bu sebeple markalar, daha önce web sitelerinden yürüttüğü faaliyetlerini sosyal medya hesaplarına taşımaya devam ediyor.
Dijitalin Gücü Adına
Günümüzde çoğu marka, dijital pazarlama ve dijital markalaşma alanındaki yeni teknolojileri; ürün ve hizmetlerin imajını ve markasını yaratmanın, geliştirmenin ve tanıtmanın ana yollarından biri olarak kullanıyor.
Dijital markalaşma bağlamında; markaların çevrimiçi varlıkları ve sosyal medyada iyi bir imaja sahip olmaları tüketicinin gözünde değerli bir yere sahip... Bunların yanı sıra markaların, yenilikleri takip etmeleri ve bu yenilikleri kendi marka kimliklerine uyarlayarak hedef kitlelerine sunmaları, rakiplerinden ayrışmalarını sağlıyor. Bu sayede oluşturulan marka kimlikleri, müşterilerin markalarla bütünleşmesi ve yakınlaşmasında büyük rol oynuyor.
Yazan: Fatih KURT