Eylül ayının ikinci haftasında dijital mecralar, sosyal ağlar ve teknoloji odaklı birçok gelişme yaşandı. Tüm bunları “Ahtapot Sosyal Medya ile Dijital Gündem”de derleyip değerlendirdik.
Bu haftanın öne çıkanları arasında şu haberler yer aldı:
- WhatsApp’a AI destekli sohbet modu geliyor.
- X, şimdi de televizyonlara geliyor!
- Instagram, Hikayeler için yorum özelliğini kullanıma sunuyor.
- Spotify’ın sevilen özelliği artık Türkiye’de!
- Yeni dönem başladı: Tüm mesajlar WhatsApp’ta toplanıyor!
- Snapchat mesajlarına reklam geliyor.
WhatsApp’a AI destekli sohbet modu geliyor.
WhatsApp, kullanıcı deneyimini artırmak amacıyla yapay zeka destekli yeni bir sesli sohbet modu üzerinde çalışıyor. Meta AI ile entegre olacak bu özellik, yazma zorunluluğunu ortadan kaldırıp chatbot ile kullanıcılarına sesli komutlar üzerinden iletişim kurma imkanı sunacak. Farklı ses seçenekleriyle kişiselleştirilebilen bu mod, şu anda geliştirme aşamasında ve beta sürümünde test ediliyor. Ancak şimdilik, özelliğin aktif olabilmesi için her iki tarafın da yapay zeka destekli sürüme sahip olması gerektiği biliniyor.Formun ÜstüFormun Altı
X, şimdi de televizyonlara geliyor!
WhatsApp, birden fazla hesap kullananlar için sevindirici bir yenilik üzerinde çalışıyor! Kısa süre önce test edilmeye başlanan bu özellikle, kullanıcılar bir hesapta hangi kişilerin yer alacağını seçebilecek. Bu da demek oluyor ki aynı telefonda hem iş hem de kişisel hesaplarınızı kolaylıkla yönetebileceksiniz. İş profilinizdeki kişileri kişisel hesabınızdan ayrı tutabilmek mümkün olacak ve bu ayarlar, kullandığınız diğer cihazlarla otomatik olarak senkronize edilebilecek. Beta sürümünde test edilen bu özelliğin, yakında herkesin kullanımına sunulması bekleniyor.
Instagram, Hikayeler için yorum özelliğini kullanıma sunuyor.
Instagram, Hikayeler için yeni bir yorum özelliği getirdi. Artık takipçiler, birbirlerinin hikayelerine doğrudan mesaj yerine yorum yapabilecek. Bu özellik ile kullanıcıların hikayeler üzerinden daha görünür bir şekilde etkileşim kurması amaçlanıyor. Hikaye yorumları, gönderi sahibi tarafından açılıp kapatılabilecek ve yalnızca birbirlerini karşılıklı takip eden kişiler bu özelliği kullanabilecek. Yorumlar, tıpkı hikayeler gibi 24 saat sonra kaybolacak. Üstelik yorum yapan kişilerin profil fotoğrafları küçük bir şekilde hikaye simgesinin altında görünecek.
Spotify’ın sevilen özelliği artık Türkiye’de!
Spotify’ın kişiselleştirilmiş dinamik çalma listesi Daylist artık Türkiye’de! Gün boyunca ruh halinize ve saatlere göre değişen bu liste, kullanıcılarını enerjik şarkılarla güne başlatırken akşamları ise onlara dinlendirici müzikler sunuyor. Kısacası Spotify’ın algoritması, dinleme alışkanlıklarınıza göre sizlere her gün yenilenen bir müzik deneyimi yaratıyor. Siz de Daylist’e Spotify uygulamasından veya internet sitesinden erişebilir, beğendiğiniz listeleri kütüphanenize kaydedip sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
Yeni dönem başladı: Tüm mesajlar WhatsApp’ta toplanıyor!
Meta, WhatsApp ve Messenger'ın farklı mesajlaşma uygulamalarından gelen mesajları destekleyeceğini duyurdu. Bu sayede kullanıcılar, tüm mesajlarını tek bir uygulamada görebilecek. Özellik, Avrupa Birliği’nin dijital düzenlemeleri nedeniyle ilk olarak sadece Avrupa’da kullanılacak. Kullanıcılar, hangi uygulamalardan mesaj almak istediklerini seçebilecek ve bu mesajlar WhatsApp ve Messenger’daki ana sohbet listelerine entegre edilecek. Grup sohbetleri ve arama gibi özellikler ise ilerleyen yıllarda eklenecek. Gizlilik önlemleri de artık bu yeni sistemle korunacak.
Snapchat mesajlarına reklam geliyor.
Snapchat, mesajlar bölümüne "Sponsorlu Snap" adıyla reklamlar eklemeye hazırlanıyor. CEO Evan Spiegel, bu reklamların sohbetlerin üst kısmında, okunmamış mesajlar gibi görüneceğini açıkladı. Snapchat, kullanıcı gizliliğinin korunacağını vurgularken, bu adımın borsadaki hisse düşüşlerini telafi etmek ve dijital reklamcılık işini büyütmek amacıyla yapıldığını belirtti.
Dijital Gündemi Değerlendirdik
“Ahtapot Sosyal Medya ile Dijital Gündem”de 2 Eylül - 8 Eylül 2024 tarihleri arasında meydana gelen dijital odaklı ve teknoloji ile ilgili gelişmeleri derleyip aktardık.