SOSYAL MEDYADA ETKİLEŞİMİ ARTIRACAK İÇERİKLER

SOSYAL MEDYADA ETKİLEŞİMİ ARTIRACAK İÇERİKLER
17 Ocak 2018

 

Cem Yılmaz’ın stand up gösterisinde yaptığı espri gibi sosyal medya içeriklerinizi hazırlarken “everything little little into the middle” mantığıyla hareket etmek, hem takipçi kitlenizin sıkılmasını engeller hem de siz marka ve ürünlerinizi anlatmak için farklı yollar deneyebilirsiniz.

Takipçilerinizi harekete geçirecek, onların duygularına hitap edecek içerik çeşitlerini öğrenmek için hazırladığımız listeyi inceleyebilirsiniz:

Eğlenceli İçerikler: Sosyal Medyada gezinirken karşımıza en çok çıkan içeriklerin başında gelir. Eğlenceli GIF’ler, karikatürler, komik alıntılar, şakalar, tbt denilen ThrowbackThursday paylaşımları bu tarz içeriklere örnek gösterilebilir. Markanın diline ve hedef kitlesine uygun eğlenceli bir içerik oluşturduğunuzda takipçilerinizden gelen etkileşime siz de inanamayacaksınız.

İlham Veren İçerikler: Ünlü kişilerden alıntılar, motivasyon sözleri, ilginç bilgiler, manzara fotoğrafları vb. içeriklerde takipçilerinizin ilgisini çekebilecek paylaşımlar arasında yer alıyor.

Eğitici İçerikler: Ürününüz veya markanız hakkında ipuçları, blog makaleleri, eğitici dokümanlar, endüstri araştırmaları, sık sorulan sorular, eğitici videolar vb. içerikler

bu tarz paylaşımlara örnek gösterilebilir.

Karşılıklı Etkileşim İçerikleri: Takipçilerinizle etkileşime geçmenize yarayan içerikler. Sorular, boşluk doldurmaca, anketler, tavsiyeler, fotoğrafa başlık yazma içerikleri örnek gösterilebilir.

Promosyon İçerikleri: Ürün indirimleri, webinarlar, kullanıcı yorumları, yarışmalar vb. içerikler bu tarz paylaşımlara örnek gösterilebilir.

Real Time İçerikler: Güncel konu başlıkları veya haberleri hızlı bir şekilde markanıza uyarlamak takipçilerinizin ilgisini çekecek içerik örneklerinin başında geliyor.

Sosyal Medyada hedef kitlenize ve iletişim dilinize uygun içerik çeşitlerini doğru bir stratejiyle paylaşım planınıza almak için profesyonel bir ekiple çalışmanız, içeriklerin görsel ve metin kalitelerini artırmasının yanında daha yaratıcı fikirlerin oluşmasına da yardımcı olacaktır.

Yazan: H. Taylan Azimli

Paylaş