CHECK-UP MI? HEM DE SOSYAL MEDYADA?

CHECK-UP MI? HEM DE SOSYAL MEDYADA?
15 Kasım 2017

 

Türkiye’deki sosyal medya kullanıcı sayısı ortalama 48 milyon; Facebook 42 milyon, Instagram 22 milyon, Twitter ise 20 milyon… Diğer mecraların kullanıcı sayısı da yaklaşık 5 milyon denebilir. Hiç de azımsanamayacak rakamlar olduğunu düşünüyoruz. Ekrana yazacağınız her kelimenin, bu kadar kişi tarafından görülmesi ihtimali size muazzam bir iletişim fırsatı sunuyor.

Bireysel olarak daha çok fotoğraflarımızı, düşüncelerimizi ya da anlarımızı paylaştığımız bu alanlar, yarattığı etki sebebiyle zamanla tahminimizden daha hızlı büyüdü. Hizmet ya da ürün satan birçok marka tarafından da kullanılmaya başlandı. Hatta o kadar ilerledi ki artık reklam ve satış mecralarında neredeyse ilk sırada yer alıyor. Bizim de ilgi alanımız olan ve sürekli gelişerek büyüyen bu mecrada başarılı olabilmek için; yapılanların ve yapılacak olanların sağlıklı, kurallara ve dinamiklere uygun olması gerekiyor. Biz de markalarımız için sürekli en iyiyi ve en doğruyu yapmaya çalışırken, bu iletişimin ölçülebileceğini fark ettik ve bir proje geliştirdik: ‘’Sosyal Medya Check-Up’’

Sosyal medya dinamiklerini ölçen, iletişimde yapılan doğruları ve yanlışları gösteren, Türkiye’de de ilk defa yapılan bir proje oldu. Sizi daha fazla merak ettirmeden biraz detay verip açıklayalım…

Neredeyse her marka sosyal medyanın farklı kanallarını kullanarak satışına yönelik çalışmalar yapıyor. İyi güzel de nasıl yapıyor? Attığı oklar hedefi vuruyor mu, hedefe yakın yerlerde durup kalıyor mu ya da hiç hedefi görmeden boşlukta kaybolup gidiyor mu? Bu soruların cevabı için öncelikle okların atış şeklini bilmek gerek, başlangıç noktasından doğru şekilde yola çıkması, hedefi vurma olasılığını %90 arttırır. Siz sosyal medyada bir ürün satacaksınız ya da sadece markanızın diğerlerinden iyi, farklı ve köklü olduğunu söyleyecekseniz, bunu en iyi şekilde yapmalısınız.

İçerik olarak; söyledikleriniz, kullandığınız kelimeler, ifade ediş şekliniz, bir yere çağırıyorsanız davetiyeniz, tam size göre olmalı. Yazı güçlüdür ama görüntü daha çok akılda kalır. Yazdıklarınızın bir de görsele dökülmesi, o görselin de hem içeriğinize hem de kurumsal kimliğinize uygun olması gerekir. Kullandığınız renklerden boyutuna kadar! Duyu organlarına hitap ettikten ve mesajı verdikten sonra da her şey bitmiyor tabi ki. Sürekli takipçilerinizle birlikte olmanız, sorularına ve taleplerine yanıt vermeniz, onları tüm özel günlerde hatırlamanız gerekiyor. Tıpkı ilişkilerimizde olduğu gibi! 😊

Hedefi tam ortadan vurmak, bu dinamiklerle başlıyor ve birçok farklı yol ile devam ediyor. Ahtapot Sosyal Medya da uzman olduğu tüm bu konularda markalara yol göstermek istiyor. Sizin markanız hedeflerine doğru yoldan gidiyor mu? Nerede yanlış yapıyorsunuz ya da neyi daha iyi yapmanız gerekiyor? Markanızın tüm sosyal medya iletişimine dair eksik olan ve geliştirilmesi gereken tüm detayları size ‘’Sosyal Medya Check-Up’’ projesiyle sunuyoruz. Markanızla tanışabilecek binlerce kişi varken, ufak hatalar yüzünden geri kalmamanız için tüm hesaplarınızı analiz ediyor ve size faydalı bilgiler veriyoruz. 4 ana başlık altında değerlendirdiğimiz sosyal medya hesaplarınız, alanında uzman kişiler tarafından inceleniyor ve 24 saat içinde sonuçları detaylı bir şekilde sizlerle paylaşıyoruz. İçerik metinlerinizden kullandığınız görsel iletişime, takipçilerinizle olan iletişim dilinden güncel iletişiminize kadar yorumlanan tüm dinamikler, markanızın sosyal medya iletişimi hakkında önemli bilgiler veriyor ve sizi hedefleriniz ulaştırmak için yol gösterici oluyor.

Siz de markanızın sosyal medya iletişiminin ne kadar sağlıklı olduğunu, doğru ve yanlışları, geliştirilmesi gerek noktaları ya da yolunda giden şeyleri öğrenmek isterseniz hemen bize ulaşarak ‘’Sosyal Medya Check-Up’’ yaptırabilirsiniz.

Paylaş